keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kauden loppu ja uuden alku


Viime kirjoituksesta on ihan syystä kulunut aikaa. Ensin tuli lepojakso, sitten ajattelin että odotan ryhmä valintoja, josko olisin mukana. Odotin, odotin ja odotin...

    No tulihan ne valinnat. Valinnat oli aika odotettuja, muu info myöskin. Tosin aika järkyttävää jos tämä on hiihtoliiton käsitys siitä miten urheilija on keskiössä. Aiheesta ehkä myöhemmin lisää kun on enemmän faktaa takataskussa.

 Kauden päätös oli katastrofi. Sapetti, kun kisat oli kaukana oma valmistautuminen hyvä ja sitten tulee kaluston ja voitelun osalta täysi mahalasku. No, siitäkin selvittiin ja pidin jopa elämäni ensimmäisen lepojakson, kaksi pitkää viikkoa noin 5tunnin reenillä. Siinä samalla loppui myös viime harjoitusvuosi. Tunteja kertyi 753, joka oli parempi kuin odotin, talven pitkien pakkolepojen jälkeen. Tosin parantamisen varaa jäi koska jäätiin tavoitteesta, joka oli 775.

  Uusi kausi on pyörähtänyt hyvin liikkeelle, melko juoksu painoitteista on ollut, ensimmäistä kertaa moneen vuoteen jalat on siinä kunnossa että kestävät juoksua. En ole pahemmin pitkiä lenkkejä aijemmin juosten tehnyt, mutta nyt ohjelmaan kuuluu yksi noin 20km juoksu viikkoon. Laitan toissaviikon ohjelman vielä blogin lopuksi esille. Viime kausi opetti minulle sen mikä kestävyys harjoittelussa on olennaista, tai ainakin sen miten minun kehoni toimii ja minkä tyyppisestä harjoittelusta se pitää. Tottakai on monta tapaa tehdä asioita oikein, tärkeintä on kuitenkin että itse uskoo siihen mitä tekee. Mieli on se joka päättää tuleeko harjoituksesta hyvä vai huono. Viime kausi on kuitenkin nollattu ja tällä hetkellä harjoitusmotivaatio taso on hyvä. Tavoitteena onkin tälle vuodelle 800h, vaikka voi olla että intti pistää tunti haaveet pirstaleiksi, toivotaan kuitenkin ettei.

Viime kaudella ihaillen seurasin Peto teamin toimintaa, tosin samalla aloin ihmetellä miksei tälläistä ole enempää  Suomessa? Norjassa tiimi toiminta on aivan eri tasolla kuin meillä, eli maajoukkue ryhmiin ei tarvi kuulua, hyvät leirit saa ilmankin. Suomessa tietysti ensimmäisenä töksähtää siihen, että kuka maksaa? Onhan Suomessa tiimi kokeiluja ollut mutta ei kovin hyvällä menestyksellä, se ei kuitenkaan tarkoita etteikö kannattaisi yrittää. Miltä kuulostaisi esim. Team citymarket tai team prisma? Sellaisille firmoille ei kohtuu pienen ryhmän pyörittäminen ole edes iso raha kysymys, täytyisi vaan pystyä vetämään oikeista naruista. Mutta mihin tälläisiä leirejä tarvitaan? Periaatteessa perus harjoittelussa ei mihinkään, mutta erityisesti syksyllä ja alkutalvesta on hyvä nähdä vertailua muihin ja päästä ylittämään itseään yrittäessään roikkua "isojen poikien" mukana kovissa harjoituksissa.

Harjoitusviikko
Ma Kuntopiiri+pyöräily (1h+30min)
      Suunnistus (1h)
Ti   Rullahiihto, V (2h15min)
      Pyöräily (2h)
Ke  Soutu (1h)
      Rullahiihto, hiekalla (1h)
To  Lepo

Pe  Pyöräily+ Juoksu, 3,1km vk/mk (2h15min)
       Palloheittely (30min)
La   Melonta (3h)

Su  Juoksu (1h 45min)
       Sauvakävely (1h 15min)

-Antti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti